Zadatak: Internet rječnik

Pozdrav svim blogerima 🙂

Na ovom mjestu radit ćete na svom prvom zadatku.

Zadatak se sastoji u tome da svatko od vas unese barem jednu novu riječ (internet pojam) kojom se već služite ili na koju nailazite “surfajući” ili se družeći na internetu, ali i tijekom našeg zajedničkog istraživanja. Pri tome međusobno nadopunjujte pojašnjenja.

Rad na zadataku trajat će sve vrijeme dok traje i naš tečaj. To znači da kako budete tijekom vremena stjecali nova znanja i spoznaje o internetu i ponašanju u e-komunikaciji, tako ćete postupno i izrađivati svoj Internet rječnik.

Pokušajte i sami potražiti stranice na internetu koje bi vam pomogle u objašnjavanju nekih pojmova i koje biste preporučili svima u  grupi i nama učiteljima. Tako neka objašnjenja možete dati i putem linkova.

Na taj način ćemo učiti jedni od drugih i bolje upoznati virtualni – internet svijet u kojem provodimo sve više vremena.

Upute za izradu Internet rječnika:

Nove riječi s kojima se susrećete na internetu ili s kojima ćete se susresti u našem zajedničkom radu, zajedno s objašnjenjima  zabilježit ćete na sljedeći način: na dnu stranice sa zadacima otvoren vam je prozor Odgovori. U njega upišete novu riječ i objašnjenje, te kliknete na donju, lijevu oznaku Odgovori. Tako će se graditi naš Internet rječnik i postati dio ovog bloga. Na isiti način, članovi naše blog zajednice upisivat će dodatna objašnjenja ili će dodavati novu riječ s objašnjenjima.

Na kraju svake nastavne jedinice ili promišljanja/diskusije, imate priliku dodati novu riječ s pojašnjenjem.

Na kraju izrade Internet rječnika, mi učitelji, otvorit ćemo novu stranicu pod nazivom Internet rječnik. U nju ćemo upisati sve riječi koje ste zabilježili i objasnili te uz njih dodati vaša imena. Na taj način ćemo svim čitateljima našeg bloga na jednom mjestu dati pregled važnih internet riječi (pojmova).


Pažljivo ćemo pratiti vaš red te vas, s vremena na vrijeme, podsjećati na ovaj zadatak.

Želimo vam puno uspjeha tijekom izrade vašeg prvog zadatka 🙂

Za sva pitanja i pomoć dostupni smo vam svaki dan u školi, a na internetu, e-mailu ili blogu tijekom popodnevnih sati od ponedjeljka do petka 🙂

Oglasi