Promišljanja o e-zlostavljanju

Pozdrav blogeri 🙂

Evo nas opet zajedno u razgovoru o jednom vrlo ozbiljnom problemu naše druge nastavne jedinice: e-zlostavljanju.

Nadamo se da su sadržaji koje smo vam ponudili izazvali važu punu pažnju i naveli vas na razmišljanja o odnosu prema svojim vršnjacima.

Evo nekoliko pitanja o kojima bi trebalo razmisliti i razgovarati:


1. Po čemu možete prepoznati razliku između šale i zabave s nekim svojim vršnjakom od uvredljivog ponašanja prema njemu? Navedite jedan takav primjer iz svog okruženja.

2. Što mislite koji je oblik zlostavljanja opasniji i ima teže posljedice:

  • zlostavljanje u kontaktu uživo (u neposrednom kontaku) ili
  • e-zlostavljanje?


Svoja promišljanja zabilježite  na ovoj stranici. Raspravljajte jedni s drugima, a mi ćemo vam se pridružiti i s vama razmjenjivati mišljenja.

I ovoga puta možete odabrati redoslijed pitanja i problema s kojima ćete započeti diskusiju. Odaberite prvo ono pitanje koje smatrate važnijim ili ono koje vas je podsjetilo na neki sličan događaj iz vašeg okruženja.

Upute za unošenje promišljanja u blog:

Svoja promišljanja zabilježit ćete na sljedeći način: na dnu stranice sa zadacima otvoren vam je prozor Replay. U njega upišete svoja razmišljanja i kliknete na donju, lijevu oznaku Replay. Tako će vaš komentar postati dio našeg bloga, a članovi naše blog zajednice, kao i mi učitelji moći ćemo komentirati vaša promišljanja, te očekivati vaše odgovore.

Mi ćemo vas pažljivo pratiti i voditi kroz vaša promišljanja i raspravu 🙂

Najava slijedeće aktivnosti:

  • Nakon što završimo diskusiju/razgovor, na alatnoj traci u rubrici Promišljanja i zadaci objavit ćemo zadatak koji trebate izraditi za ovu temu. Prisjetite se kalendara aktivnosti koji smo dogovorili na našem susretu u učionici.
  • O tome kada trebate započeti s izradom zadatka, te do kada ga trebate objaviti, obavijestit ćemo vas i preko e-maila i bloga.

Za sva pitanja i pomoć dostupni smo vam svaki dan u školi, a na internetu, e-mailu ili blogu tijekom popodnevnih sati od ponedjeljka do petka 🙂

Oglasi