Promišljanja o pravilima ponašanja na internetu

Dragi naši blogeri, pred nama stoji diskusija o Pravilima ponašanja na internetu.

Evo nekoliko pitanja i zadataka koja će vam olakšati promišljanja i razmjenu ideja:

1. Iz e-stripa “Peripetije na mreži pokušajte izdvojiti po jednu priču koja

  • prikazuje rizično ponašanja – ono koje je opasno za vas i
  • onu priču koja prikazuje neprimjereno ponašanje na internetu – ponašanje koje može povrijediti neku drugu osobu.

2. Pokušajte izdvojiti 3 pravila ponašanja na internetu, (7. zlatnih pravila za sigurno chatanje i sms-dopisivanje) koja upozoravaju da se, ukoliko ih se prekrši, može počiniti kazneno djelo – uvrede, klevete ili iznošenja osobnih ili obiteljskih prilika.

3. Izdvojite i obrazložite 2 najvažnija pravila pristojnog, a time i sigurnog ponašanja na internetu i mobitelu.

Svoja promišljanja zabilježite na ovoj stranici. Razmijenite svoje ideje i mišljenja – jedni s drugima i s nama. Pazite da vaša komunikacija bude pristojna i kulturna. Razmišljajte na koji način ćete se “suprotstaviti” mišljenju s kojim se ne slažete.

Nadamo se zanimljivoj raspravi uvijek spremni da vam se pridružimo i pomognemo 🙂

Upute za unošenje promišljanja u blog:

Svoja promišljanja zabilježit ćete na sljedeći način: na dnu stranice sa zadacima otvoren vam je prozor Replay. U njega upišete svoja razmišljanja i kliknete na donju, lijevu oznaku Replay. Tako će vaš komentar postati dio našeg bloga, a članovi naše blog zajednice, kao i mi učitelji moći ćemo komentirati vaša promišljanja, te očekivati vaše odgovore.

Najava sljedeće aktivnosti:

  • Nakon što završimo diskusiju/razgovor, na alatnoj traci u rubrici Promišljanja i zadaci objavit ćemo zadatak koji trebate izraditi za ovu temu. Prisjetite se kalendara aktivnosti koji smo dogovorili na našem susretu u učionici.
  • O tome kada trebate započeti s izradom zadatka, te do kada ga trebate objaviti, obavijestit ćemo vas preko e-maila i našeg bloga.

Za sva pitanja i pomoć dostupni smo vam svaki dan u školi, a na internetu, e-mailu ili blogu tijekom popodnevnih sati od ponedjeljka do petka 🙂

Oglasi