Zadatak: Pravila ponašanja na internetu

Dragi naši blogeri, evo nas pred trećim zadatkom 🙂

Svatko od vas je već tijekom diskusije o pravilima ponašanja na internetu i mobitelu izdvojio neka od pravila koja smatra važnim za primjereno i sigurno ponašanje u e-zajednici.

Vaš je zadatak da svoja pravila pokažete korisnicima interneta.

Dok radite na zadatku slobodno možete i promijeniti svoj prvi odabir, nešto dodati ili izbaciti. Naziv svojim pravilima dajte sami. Budite kreativni – svojim pravilima privucite pažnju osobito svojih vršnjaka, korisnika  interneta i mobitela.

Pravila možete izraditi na sličan ili isti način kao i u prošlom zadatku:

  • možete izraditi letak, plakat ili poster u nekom vama već poznatom alatu kao što je Paint ili ih prikazati u PowerPoint prezentaciji
  • možete svoja pravila likovno izraditi te ih skenirati i objaviti na blogu

Zadatak izrađujete individualno. Ne zaboravite potpisati svoj rad.

Upute za izradu i obvaljivanje zadatka:

  • Sva tehnologija koju ne posjedujete sami, kao npr. digitalni fotoaparat, digitalna kamera, skener ili printer na raspolaganju vam je u školskoj knjižnici ili informatičkoj učionici.
  • Na izradi zadatka radit ćete tijekom slijedeća dva dana, prema kalendaru rada koji smo dogovorili tijekom našeg zadnjeg susreta u učionici.
  • Nakon što završite s izradom vašeg rada, obavijestite nas putem bloga. U nekoliko rečenica opišite – što ste i na koji način napravili. Nakon toga nam putem e-maila pošaljite svoj uradak, a mi ćemo ga objaviti na ovoj stranici našeg bloga.
  • Sažetak svog uratka zabilježit ćete na sljedeći način: na dnu stranice sa zadacima otvoren vam je prozor Replay. U njega upišete sažetak i kliknete na donju, lijevu oznaku Replay. Tako će opis vašeg zadatka postati dio našeg bloga.
  • Nakon što objavimo sve uratke u cijelosti, članovi naše blog zajednice, kao i mi učitelji moći ćemo dodati komentire na radove.

Za pomoć smo vam dostupni svaki dan u školi, a na internetu, e-mailu ili blogu tijekom popodnevnih sati od ponedjeljka do petka 🙂

Oglasi