Zadatak: Zaustavimo e-nasilje

Dragi naši blogeri, pred nama je još jedan ozbiljan zadatak 🙂

Tijekom posljednja tri tjedna našeg druženja mnogo toga smo naučili o e-zlostavljanju i drugim opasnostima s interneta, ali i kako se zaštiti i biti siguran u e-zajednici.

Nadamo se da su vam nove spoznaje probudile želju i potrebu da pozovete sve korisnike interneta da vam se pridruže u zaustavljanju e-nasilja.

Vaš je zadatak da svoja mišljenja/stavove pokažete korisnicima interneta.

Pokušajte povezati u jednu poruku: sve veću prisutnost e-nasilja i poziv na njegovo zaustavljanje.

Zadatak možete izraditi:

  • u obliku kratkog stripa koristeći se vlastitim crtežima i porukama (rukom ili u Paintu), prikazati ga u obliku Power Point prezentacije ili postera
  • možete napraviti video snimak

Ovoga puta sami odlučite i dogovorite se, te nas izvijestite hoćete li zadatak raditi u grupi, paru ili  individualno. Potpišite svoj rad i objavite ga na ovoj stranici.

Upute za izradu i obvaljivanje zadatka:

  • Sva tehnologija koju ne posjedujete sami, kao npr. digitalni fotoaparat, digitalna kamera, skener ili printer na raspolaganju vam je u školskoj knjižnici ili informatičkoj učionici.
  • Na izradi zadatka radit ćete tijekom slijedeća dva dana, prema kalendaru rada koji smo dogovorili tijekom našeg zadnjeg susreta u učionici.
  • Nakon što završite s izradom vašeg rada, obavijestite nas putem bloga. U nekoliko rečenica opišite – što ste i na koji način napravili.
  • Sažetak svog uratka zabilježit ćete na sljedeći način: na dnu stranice sa zadacima otvoren vam je prozor Replay. U njega upišete sažetak i kliknete na donju, lijevu oznaku Replay. Tako će opis vašeg zadatka postati dio našeg bloga.
  • Nakon toga nam putem e-maila pošaljite svoj uradak, a mi ćemo ga objaviti
    na ovoj stranici našeg bloga.
  • Nakon što objavimo sve uratke u cijelosti, članovi naše blog zajednice, kao i mi učitelji moći ćemo dodati komentire na radove.

Za pomoć smo vam dostupni svaki dan u školi, a na internetu, e-mailu ili blogu tijekom popodnevnih sati od ponedjeljka do petka 🙂

Oglasi