Promišljanja o netiketi – kulturi ponašanja na internetu

Dragi blogeri, evo nas pred zadnjom diskusijom o našoj temi 🙂

Kroz nekoliko pitanja i zadataka vodit ćemo vas kroz razgovor o Netiketi – internetskom bontonu.

1. Izdvojite pravila kulturnog ponašanja koja istodobno jamče i sigurnost korištenja interneta.

2. Izdvojite pravila netikete koja, ako ih se pridržavamo, jamče da nećemo prekršiti zakon svojim ponašanjem na internetu.

3. Koje od pravila netikete vas upozorava na vrijednost i valjanost informacija i sadržaja koje možete pronaći na internetu?

Svoja promišljanja zabilježite na ovoj stranici. Razmijenite svoje ideje i mišljenja. Radoslijed pitanja kojima ćete započeti diskusiju odaberite sami. Pazite da vaša komunikacija bude pristojna i kulturna.

Ne zaboravite – razgovaramo o netiketi! 🙂


Nadamo se zanimljivoj raspravi uvijek spremni da vam se pridružimo i pomognemo 🙂

Upute za unošenje promišljanja u blog:

Svoja promišljanja zabilježit ćete na sljedeći način: na dnu stranice sa zadacima otvoren vam je prozor Replay. U njega upišete svoja razmišljanja i kliknete na donju, lijevu oznaku Replay. Tako će vaš komentar postati dio našeg bloga, a članovi naše blog zajednice, kao i mi učitelji moći ćemo komentirati vaša promišljanja, te očekivati vaše odgovore.

_

Najava slijedeće aktivnosti:

  • Nakon što završimo diskusiju/razgovor, na alatnoj traci u rubrici Promišljanja i zadaci objavit ćemo zadatak koji trebate izraditi za ovu temu. Prisjetite se kalendara aktivnosti koji smo dogovorili na našem susretu u učionici.
  • O tome kada trebate započeti s izradom zadatka, te do kada ga trebate objaviti, obavijestit ćemo vas i preko e-maila i bloga.

Za sva pitanja i pomoć dostupni smo vam svaki dan u školi, a na internetu, e-mailu ili blogu tijekom popodnevnih sati od ponedjeljka do petka 🙂

Oglasi